MENU

Dit bruidspaar is woonachtig in België en vond mij via zoektermen op het internet. Een skype gesprek volgde en de dag werd besproken. Hoewel België in veel opzichten op Nederland lijkt, zijn er toch verschillen als het om het vieren van de huwelijksdag gaat. Zo is bv. het diner een stuk langer. Dit begint ongeveer wanneer wij in Nederland ook aan tafel zouden gaan, maar bestaat uit veel meer gangen en duurt tot een uur of 23.00 uur. Dan komt het nagerecht, volgt er een openingsdans en pas dan kan het feest beginnen.

De dag ervoor had ik een geweldige workshop in België en ik bleef dan ook ergens overnachten. Ik moest immers vroeg uit de veren om de bruid te ontmoeten in Leuven en begon zo met volle energie aan de dag.

Zelden heb ik zo’n relaxte bruid meegemaakt. Ze genoot met volle teugen en liet zich niet gek maken door de planning. De eerste ontmoeting was in een prachtig oud klooster ‘ de Wintertuin ‘ in Mechelen. Daar had ik ook afgesproken met mijn Vlaamse collegaatje Nathalie Dolmans die deze dag met me mee zou lopen.

We hebben op deze prachtige plek nog wat foto’s gemaakt, waarna er werd getrouwd in Kattebroek, waar ook het diner en het feest plaatsvond.
En….. het is voor veel Belgen een traditie en voor veel is het dus de normaalste zaak van de wereld maar ik vind het GEWELDIG…..’Conemara’!! Het zwaaien met servetten i.c.m. met de muziek vind ik echt een feest en ik moest me inhouden niet mee te gaan doen.

Het nagerecht volgde en het feest duurde nog tot in de kleine uurtjes.

CLOSE